Начин на приготвяне
В купа пресяваме двата вида брашно, добавяме маята, солта, захарта и разбъркваме. След това добавяме нарязаните на дребно маслини и лененото семе (аз слагам по 2 с.л. семе) и прибавяме топлото мляко.
Разбъркваме и почваме да месим за не по-малко от 10 минути. Слагаме в намазнена купа и покриваме на топло за 1 час.
Включваме фурната да загрее на 220 °C и слагаме тавата или плочата за пица вътре.
С това тесто може да направите и моята рецепта за маслинови рогчета.
След като тестото за пица е отпочинало, го изваждаме и месим за 1-2 минути и разделяме на колкото пици искаме . От това тесто стават 2 пици .
В загрятата тава слагаме разточеното тесто за пица и гарнираме с каквото ни е на душата.
Когато нямам доматен сос и бързам, слагам само нарязана на тънко домат, който посолявам, чушка, лук и кашкавал и пека мини пиците до готовност.
Хапвайте с удоволствие пицата с тесто от лимец и маслини.