Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Мини пици»Пица с тесто от лимец и маслини

Пица с тесто от лимец и маслини

Пица с тесто от лимец и маслини
Снимка: Пламена Георгиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Хапвайте с удоволствие пицата с тесто от лимец и маслини, защото е поне толкова вкусна, колкото оригиналната италианска пица"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • маслини - 100 г черни или зелени
  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч. бяло
  • мляко - 1 ч.ч.
  • суха мая
  • за гарнитура
  • домат
  • чушка
  • кашкавал
  • лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме двата вида брашно, добавяме маята, солта, захарта и разбъркваме. След това добавяме нарязаните на дребно маслини и лененото семе (аз слагам по 2 с.л. семе) и прибавяме топлото мляко.

Разбъркваме и почваме да месим за не по-малко от 10 минути. Слагаме в намазнена купа и покриваме на топло за 1 час.

Включваме фурната да загрее на 220 °C и слагаме тавата или плочата за пица вътре.

С това тесто може да направите и моята рецепта за маслинови рогчета.

След като тестото за пица е отпочинало, го изваждаме и месим за 1-2 минути и разделяме на колкото пици искаме . От това тесто стават 2 пици .

В загрятата тава слагаме разточеното тесто за пица и гарнираме с каквото ни е на душата.

Когато нямам доматен сос и бързам, слагам само нарязана на тънко домат, който посолявам, чушка, лук и кашкавал и пека мини пиците до готовност.

Хапвайте с удоволствие пицата с тесто от лимец и маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: