Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с лимец с маслини

Питка с лимец с маслини

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424482505991
Питка с лимец с маслини
Снимка: Borislava Dimitrova
1 / 2
14/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Страхотна питка с брашно от лимец - чудесна алтернатива за всички онези, които искат да се хранят по-здравословно, но същевременно и вкусно"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 400 г
  • вода - 280 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • извара - 200 г
  • маслини - 100 г без костилка
  • зехтин - 2 с.л.
  • мая - 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме леко водата. В нея добавяме маята да се разтвори.

Слагаме захар и сол и 200 г брашно. Бъркаме с вилица добре да се смесят съставките и оставяме за 10 минути да шупне.

След това добавяме изварата и зехтина. Накрая маслинките и останалото брашно.

Оставяме за 20 минути да втаса и печем върху хартия за печене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: