Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки дроб с лук и сливи

Телешки дроб с лук и сливи

Телешки дроб с лук и сливи
Снимка: Потребител#326781
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Интересно съчетание на вкусове, което ще ви изненада приятно."

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 1 кг
  • лук - 2 гл.
  • джанки - 10 сл. от консерва
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • карамфил - 1 - 2 гвоздейчета
  • бахар - няколко зърна
  • бульон - телешки, на кубче, на вкус
  • манголд - няколко листа
  • люти чушки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измерваме и изчистваме телешкия дроб. Сваряваме дроба със сол и карамфил за около 15 минути и го нарязваме на малки хапки.

В тиган запържваме нарязан лук до омекване.

Прибавяме хапките от дроба и накълцаните сливи за около 10 минути.

Прибавяме и част от овкусения бульон, като тиганът е добре да е с похлупак.

Накрая сервиране дроба на тиган с пресни листа от манголд и люти чушлета.

Телешки дроб с лук и сливи - една интересна и много вкусна комбинация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: