Начин на приготвяне
За тази лесна за приготвяне туршия се използват различни видове зеленчуци.
Изборът е въпрос на вкус. Подходящи са зеле, моркови, домати, тиквички, карфиол, чушки, пащърнак и т.н.
Рецептата е за трилитров буркан.
Избират се здрави зеленчуци, измиват се хубаво и нареждат в буркана - цели. Пиперките и лютата чушка се набождат с игла на няколко места преди да се сложат в буркана.
Слагат се солта, захарта, оцета и счуканият на прах аспирин. Може по желание да се сложат листа целина за повече вкус.
Накрая се налива гореща вода, бурканът се затваря плътно и се обръща с капачката надолу.
Завива се с дебела кърпа и се оставя така докато изстине.
Следващите дни бурканът се разклаща и обръща. Съхраняват се на тъмно и хладно.
Бързата туршия е готова.
Коментари