Начин на приготвяне
Внимателно разрязваме пилешкото филе на тънки филии - трябва да станат 6 бр. Начукваме ги, за да станат тънки, като внимаваме да не се разкъсат.
Овкусяваме всяко парче с пикантина и черен пипер.
Разбиваме яйцата с малко сол. Овалваме, първо, в брашно, после в яйце и пържим в сгорещено олио.
Потапяме и хляба в яйцата и го пържим.
За соса загряваме малко олио с масло (или маргарин).
Разбиваме си млякото с брашното и малко вода и го сипваме. Слагаме черен пипер и пикантина, докато стане по наш вкус. Оставяме да поври малко и махаме от котлона.
Сервираме канапе с пилешко и млечен сос, като слагаме филийка, върху нея пилешкото месо и заливаме със сосче.