Начин на приготвяне
Обелих и нарязах на кубчета 4 средно големи ябълки.
След това разбих 2 яйца с 1 чаена чаша захар, чашата е с вместимост 200 мл.
Сложих в тази смес 1 пакетче бакпулвер от 15 г и разбърках до шупване на сместа.
След което добавих 50 мл олио, 1 кафена лъжичка канела, нарязаните ябълки и около 1 чаена чаша брашно.
Бърка се с лъжица. В тавичка с диаметър около 30 см разтопявам супена лъжица масло и отгоре изсипвам сместа за ябълковия пай.
Пека ябълковия сладкиш на умерена фурна до готовност.
Ако можете да устоите на аромата на току-що изпечен ябълков сладкиш, изчакайте го да изстине...Ние не успяхме :)
Ако имаш ябълки под ръка, опитай непременно и рецептите ни за баница с ябълки, вкусен ябълков пай или си приготви истински ябълков оцет без грам консерванти.
Коментари