Начин на приготвяне
Почистени, измити крилца се срязват на две части, като острата част се изхвърля.
Сваряват се за 15 минути и се изваждат от водата, която също се изхвърля.
Нарежете лук на едро като полумесеци, а чушката нарежете на ленти.
В тиган се загрява олио задушете лук и чушка поръсени с малко сол, да омекнат.
Прибавете отцедените крилца, домати, червен пипер и разбърквайте добре.
Налива се вода, колкото да покрие леко продуктите в нашата вкусна лучена яхния, и овкусявате с подправките.
На тих огън под капак се готви до готовност пилешката яхния. Размива се царевично брашно в 50 мл вода, сипва се в тигана и разбърквате.
Оставете да поври тихо още 5 минути и готово.
Много вкусна лучена яхния с крилца, само опитайте!
Добър апетит!
Коментари