Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Мусака»Пухкава мусака с кашкавалена заливка

Пухкава мусака с кашкавалена заливка

Пухкава мусака с кашкавалена заливка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Най-пухкавата и вкусна заливка за мусака! Рецептата бързо ще ви стане любима!"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г телешка
  • картофи - 5 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 1 литър
  • черен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 2 щипки
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка, 400 г
  • брашно - 2 с.л.
  • кашкавал - 1/2 ч.ч. настърган
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите за мусаката и ги нарязваме на кубчета.

Нарязваме лука на дребно и го запържваме в дълбока тенджера в олиото до леко омекване.

Добавяме каймата и продължаваме пърженето при непрекъснато разбъркване.

След около 3-4 минути добавяме нарязаните на дребно моркови, картофите и водата.

Варим 5-6 минути. Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно. Добавяме ги в тенджерата.

Сипваме солта, червения пипер, черния пипер и чубрицата.

Готвим до омекване на картофите в ястието и сгъстяване.

Прехвърляме ястието в голяма и дълбока тава и заравняваме.

Разбиваме яйцата. Добавяме киселото мляко, солта, брашното, бакпулвера и настъргания кашкавал. Заливаме с тази смес нашата апетитна мусака.

Печем в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути до зачервяване.

Тази пухкава мусака с кашкавалена заливка е блаженство за небцето!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: