Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Запеканка с броколи, киноа и тофу

Запеканка с броколи, киноа и тофу

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Запеканка с броколи, киноа и тофу2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Лесна и вкусна вегетарианска запеканка, която да си похапнете на обяд"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 глава
  • киноа - 1 ч.ч.
  • боб - 1 консерва, около 400 г (или друг вид бобови, напр. нахут, червен боб и др.)
  • кашкавал - 200 грама
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - ½ ч.ч.
  • готварска сметана - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • тофу - 150 - 200 грама
  • чесън - 3 скилидки
  • мащерка - 1 ч.л.
  • млян кориандър
  • черен пипер
  • лук на прах
  • босилек
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите се разделят на розички. Чесънът се наситнява. Тофуто се нарязва на кубчета. Кашкавалът се настъргва.

Измитата киноа се слага да се вари в 2 чаши вода заедно с малко сол. Когато заври, се намалява котлонът и се оставя 10 минути без да се разбърква.

След това се поръсва с мащерка, изсипват се броколите при киноата и без да се разбърква се похлупва и се оставя на изключен котлон около 5-10 минути да се запарят броколите.

Киноата с броколите се изсипва в леко намазнена тава и към тях се прибавят отцеденият боб и тофуто. Отделно се смесват млеката със сметаната, яйцето и останалите подправки.

Изсипва се при другите продукти в тавата и се поръсва ⅔ от кашкавала. Разбърква се много добре и отгоре се разпределя останалият кашкавал.

Запеканката се пече на 175 градуса около 15-20 минути, докато всичко се стопли и се разтопи кашкавалът.

Запеканката с броколи, киноа и тофу е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: