Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Класическо пастицио с кайма

Класическо пастицио с кайма

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Класическо пастицио с кайма
Снимка: Дони Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Вкусно и засищащо ястие с макарони и кайма - любимото Пастицио"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • кайма - 1 кг
  • лук - 1 бр.
  • олио - 60 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 300 г
  • захар
  • сол - щипка
  • черен пипер
  • пресен босилек
  • магданоз
  • За бешамела
  • прясното мляко - 500 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сложете олиото и запържете лука и чесъна, нарязани на дребно.

Добавете каймата, солта и черния пипер. Запържете за кратко и добавете доматеното пюре със щипка захар.

Намалете котлона и варете около 10-15. Добавете босилека и магданоза.

Сварете макароните според указанието на опаковката. Излейте водата и ги измийте със студена вода.

В касерола разтопете кравето масло и запържете брашното. Разредете с прясното мляко при непрекъснато бъркане с тел. Добавете подправките и варете няколко минути.

В тавичка за печене сложете половината от сместа с бешамела, изсипете половина от макарони. Върху тях се сипва плънката от кайма. Останалата част от макароните се разпределя равномерно върху плънка. Отгоре се заливат с другата половина от бешамела.

Печете пастициото в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути, след което се поръсва с настърган кашкавал и се запича до златисто.

Изключете, охладете леко и сервирайте.

Класическото пастицио с кайма е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: