Начин на приготвяне
В купа се чукват яйцата. Разбиват се.
Пушеното месо се нарязва на малки кубчета. Добавя се в купата с малко сол. Разбърква се отново.
Подготвя се тиган с незалепващо дъно. Добавя се малко олио да загрее.
Изсипва се яйчената смес. Като се запържи отдолу, основата леко се разчупва на места с шпатулата, за да изтичат несготвените яйца. Изпържва се до готовност на всички яйца.
Навива се и се сервира в чиния с подходяща големина.
Доматът се измива и нарязва на филийки. Нарежда се до омлета и се посолява.
Магданозът се измива и се добавя. Маслините също се добавят в чинията.
Портокалите се разрязват на 2 и се изцеждат. Бърза и здравословна закуска от гарниран омлет с фреш.