Кето тиквена супа

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Кето тиквена супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"При сервиране гарнирайте кето тиквена супа с останалата 1/3 от кокосовата сметана. Повече от вкусен и диетичен обяд"

Необходими Продукти

  • тиква - 700 г
  • кокосова сметана - 1 кенче
  • джинджифил - 2 с.л. настърган
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства от кората и семките и се нарязва на парчета.

Поставя се в тава на дъното, покрита с малко вода, и се покрива с алуминиево фолио.

Пече се на 220 °C за около 50 минути или до готовност.

Джинджифилът се почиства и настъргва на ренде. След като е омекнала тиквата, се поставя в блендер, докато е още топла.

Добавя се джинджифилът, 3/4 от кенчето кокосова сметана, солта, подправките и кокосовото масло. Всичко се блендира до напълно гладка кремсупа от тиква.

При сервиране гарнирайте кето тиквена супа с останалата 1/3 от кокосовата сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мина Димитрова
Мина Димитрова
400 мл
09.11.2022 10:32
Admin
Admin
Привет, колко е кокосовата сметана като милилитри или грамове?
07.11.2022 17:41