Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Манджа с праз, ориз и маслини

Манджа с праз, ориз и маслини

Манджа с праз, ориз и маслини
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Непретенциозна, но много вкусна гозба с бюджетни продукти."

Необходими Продукти

  • праз - 3 стръка
  • олио - 6 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • зеленчуков бульон - 3 ч.ч.
  • маслини - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и нарязва на колелца. Слага се в тенджера и се задушава в мазнина. Щом омекне, се добавят настърганите или пасирани домати, а малко след тях и измитият ориз.

Ястието се разбърква и щом оризът набъбне, се налива зеленчуковият бульон. Ястието се овкусява със сол, като не бива да се прекалява с нея, защото маслините и бульонът също са солени.

Температурата на котлона се намалява и манджата с ориз се оставя да къкри на котлона, като периодично се разбърква. Малко преди готовност се прибавят маслините.

Ястието се готви поне още десет минути, за да може оризът да поеме от аромата на маслините. При сервиране може да се поръси със смлян черен пипер или ситно нарязан магданоз.

Опитайте тази вкусна веган гозба - лека, но засищаща!

Манджа с праз, ориз и маслини е страхотна идея за вечеря или обяд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: