Червена леща

aq_90
aq_90
Новак
08/03/2014
"Изключително полезна, вкусна и ароматна червена леща, която често-често ще приготвяте "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
36 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо309 368
  • Преглеждания за месеца11145
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена36

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и задушете в него ситно нарязания лук.

Когато лукът стане прозрачен, добавете наситнения чесън, кимиона и червен пипер. Към тях прибавете наситнените или пасирани домати, зеленчуковия бульон и дафиновия лист.

Кипнете зеленчуковата смес, варете около 10 минути и прибавете почистената и измита леща. Намалете котлона на средна степен и доварете около 15-20 минути.

Рейтинг

5 7
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Мария Божилова
Много добра рецепта, дафиновият лист придаде вкусен аромат!За първи път ми харесва рецепта за червена леща.
0
0
Beata Nikol
Beata Nikol
10.12.2019 17:04
Много бързо, лесно, полезно и вкусно! Но гответе с олио, а не - зехтин, той става канцерогенен при термична обработка!
0
0
Потребител#225706
стана страхотна супа , браво !
1
0