Червена леща

AqAq
Новак
182
644
1k
08/03/2014
"Изключително полезна, вкусна и ароматна червена леща, която често-често ще приготвяте "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
51 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо450 273
  • Преглеждания за месеца19342
  • Преглеждания за седмицата767
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена51

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и задушете в него ситно нарязания лук.

Когато лукът стане прозрачен, добавете наситнения чесън, кимиона и червен пипер. Към тях прибавете наситнените или пасирани домати, зеленчуковия бульон и дафиновия лист.

Кипнете зеленчуковата смес, варете около 10 минути и прибавете почистената и измита леща. Намалете котлона на средна степен и доварете около 15-20 минути.

Мултифункционално ренде с 5 приставки-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
22.32 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 9
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Мария Божилова
Много добра рецепта, дафиновият лист придаде вкусен аромат!За първи път ми харесва рецепта за червена леща.
0
0
Beata Nikol
Beata Nikol
10.12.2019 17:04
Много бързо, лесно, полезно и вкусно! Но гответе с олио, а не - зехтин, той става канцерогенен при термична обработка!
4
2
Потребител#225706
стана страхотна супа , браво !
1
0