Червена леща

AqAq
Новак
182
669
1k
08/03/2014
"Изключително полезна, вкусна и ароматна червена леща, която често-често ще приготвяте"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
56 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо519 967
  • Преглеждания за месеца19381
  • Преглеждания за седмицата2170
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена56

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и задушете в него ситно нарязания лук.

Когато лукът стане прозрачен, добавете наситнения чесън, кимиона и червен пипер. Към тях прибавете наситнените или пасирани домати, зеленчуковия бульон и дафиновия лист.

Кипнете зеленчуковата смес, варете около 10 минути и прибавете почистената и измита леща. Намалете котлона на средна степен и доварете около 15-20 минути.

Рейтинг

5 10
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Мария Божилова
Много добра рецепта, дафиновият лист придаде вкусен аромат!За първи път ми харесва рецепта за червена леща.
0
0
Beata Nikol
Beata Nikol
10.12.2019 17:04
Много бързо, лесно, полезно и вкусно! Но гответе с олио, а не - зехтин, той става канцерогенен при термична обработка!
5
2
Потребител#225706
стана страхотна супа , браво !
1
0