Червена леща

AqAqНовак5
08/03/2014
"Изключително полезна, вкусна и ароматна червена леща, която често-често ще приготвяте "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо259 679
  • Преглеждания за месеца5211
  • Преглеждания за седмицата798
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и задушете в него ситно нарязания лук.

Когато лукът стане прозрачен, добавете наситнения чесън, кимиона и червен пипер. Към тях прибавете наситнените или пасирани домати, зеленчуковия бульон и дафиновия лист.

Кипнете зеленчуковата смес, варете около 10 минути и прибавете почистената и измита леща. Намалете котлона на средна степен и доварете около 15-20 минути.

Рейтинг

5 5
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#225706
стана страхотна супа , браво !
1
0
Силвия Маринова
Тази идея за кимиона в лещата много ми допадна.Придаде повече екзотика във вкусът.
9
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
21.01.2016 20:13
Готвих и аз червена леща един път. Бях гледала рецептата по телевизия, в която се готви 24 часа в денонощието. Запомних, че вместо доматено, трябваше да сложа чушково пюре, ама откъде да го взема не знам. Минах с доматено.
2
3