Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Пирожки с кайма и лук

Пирожки с кайма и лук

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Пирожки с кайма и лук4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Тези пирожки с кайма и лук определено ще са следващата ни неделна закуска"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мая - 10 г суха
  • захар - 1 с.л. кристална
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • олио - ½ ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • За пълнежа
  • лук - 3 глави
  • кайма - 500 г
  • олио - 3 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • жълтък - 1за намазванe
  • сусам - за поръсване
  • ленено семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа поставете сухата мая, захарта и прибавете топлото прясно мляко и топлата вода. Разбърква се и се добавя белтъкът, олиото.

Всички течности се разбъркват и се добавя постепенно пресятото брашно.

Месете, първо, с бъркалка и след това с ръце за около 5 минути.

Замесва се меко тесто, което да не лепне на ръцете. Поставя се в купа с фолио и се оставя да втаса за 40 минути.

В тиган се поставя олиото и се прибавя ситно нарязания лук и кайма. Запържете леко за 5 минути и добавете солта, доматеното пюре, черен пипер.

Тестото се омесва и се разделя на четири и оставяме тестото да почине.

Набрашняваме плота и поставяме едната топка. Разточваме всяка тънка кора и с помощта на чаша изрязваме кръгчета, поставяме от плънката и затваряме пирожката с помощта на ръцете.

В тава поставете хартия за печене, наредете пирожките с върха на остър нож надупчваме пирожката на няколко места.

Оставяме да втаса за 20 минути. Намазваме всяка пирожка с разбит жълтък и поръсваме със сусам и ленено семе.

Печем пирожки с кайма и лук в предварително загрята фурна на 190 градуса

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
брашното колко е, няма написан грамаж
24.11.2022 15:42