Гаспачо с джоджен

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
12/03/2014
"Ще ни прощават испанците, ама сме сигурни, че с български джоджен се приготвя най-вкусното гаспачо "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 153
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • хляб - 1 филия, дебела
  • зехтин - 6 с.л.
  • оцет - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • домати - 600 г, от консерва
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 4 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр., червена
  • джоджен - на вкус
  • вода - 300 мл, леденостудена
  • лед - 12 кубчета, по желание
  • хляб - 1 филия
  • крутони - за декорация
* мерки и количества
Гаспачо

Начин на приготвяне

На една от филиите се отстранява кората ѝ и се раздробява в кухненски робот. Зехтинът се разбърква с оцета, добавя се червеният пипер и се смесва добре.

Добавят се доматите с техният сок, разбърква се добре. Чушката се реже на четвъртинки и се блендира заедно с лукът, чесънът и се прибавя към сместа от хляба.

Краставицата и чушките се режат на едро и се добавят към супата. Прибавя се джодженът, солта и черният пипер. Прибавя се леденостудената вода и добре се разбърква. Добавя се лед по желание и се поръсва с крутоните.

Емайлирана тенджера с цветна декорация 4.5л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана тенджера с цветна декорация 4.5л
22.50 лв.
Виж ››

Вълшебна емайлирана тенджера с цветна декорация, в която със сигурност се приготвят най-вкусните супи на света.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар