Начин на приготвяне
Киселото зеле се нарязва в тенджера, залива се с две чаши вода и с 50-60 мл от олиото се слага на котлона да заври.
Ориз се измива и добавя заедно с предварително размитата с малко вода кайма. Разбърква се добре, докато се получи еднородна смес.
Долива се топла вода и се оставя за кратко, докато продукти са почти сготвени.
Запържва се останалата част от олиото с двата вида червен пипер. Запръжката и черния пипер се добавят към мързеливите сарми, след което се пресипва в подходяща тава и се покрива с алуминиево фолио.
В загрята фурна се запича киселото зеле с ориз за 15-20 минути, след което се залива с приготвената заливка.
Връща се във фурната, докато се получи приятен загар на нашите мързели - мързеливи сарми.