Родопски сарми

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Родопски сарми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
30 бр.

Необходими Продукти

  • зеле - 1 кисела зелка или попарени листа свежо зеле
  • свинско месо - 1 кг обезкостено
  • мас - 1 к.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варете до омекване зелевите листа, които предварително сте почистили от месести части при нужда. Останалото зеле нарежете ситно.

Накълцайте лука и го задушете в разтопената мазнина. След това добавете нарязаното със сатър на ситни късчета свинско и запържете и него. Овкусете със сол.

Напълнете зелевите листа с плънката, като навсякъде слагате по 2-3 зърна черен пипер.

Завитите сарми подреждайте в тенджера, на дъното на която сте сложили накълцаното зеле. Долейте равни количества вода или зелев сок (или смес от двете) - течността да покрие продуктите.

Затиснете отгоре с чиния и сложете родопските сарми да се варят на слаб огън, докато останат на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: