Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Яйца по бенедиктински

Яйца по бенедиктински

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Яйца по бенедиктински1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Едно емблематично ястие, което лесно може да се превърне в перфектната закуска"

Необходими Продукти

  • мащерка - няколко стръка, на ситно
  • босилек - няколко стръка
  • див чесън - няколко стръка
  • сметана - 125 мл
  • майонеза - 125 мл
  • сос - 1 ч.л. от хрян
  • питки - 2 бр. малки кръгли
  • шунка - 4 резена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грилът се загрява предварително. В сметаната и майонезата се смесват подправките. Оставят се да се затоплят, но се внимава да не заврат.

Питките се разрязват напречно и се препичат на грила. Върху препечените питки се слага по парче от шунката, и пак се слага върху грила, за да се стопли.

За яйцата: Във вряща вода се слага малко оцет. Яйцата бавно се прибавят към врящата вода около 3 мин., след което се вадят с решетъчна лъжица и се отцеждат добре. Върху топлата питка с шунка се слага по едно вряло яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: