Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Мини рибни специалитети от мерлуза

Мини рибни специалитети от мерлуза

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Мини рибни специалитети от мерлуза
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Аз задължително поднасям това бързо и вкусно рибно предястие с майонеза - идеална комбинация за тези рибни мъфини"

Необходими Продукти

  • мерлуза - 230 г 2 филета без кожа и кости (хек)
  • яйцa - 1 бр. XL
  • заквасена сметана - 30 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • доматена паста - 25 г
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • магданоз - стръкчета за украса и свежест
  • чили сос - няколко капки
  • майонеза - за поднасяне (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерлузата се смила на рибна кайма и се смесва с разбитото яйце, заквасената сметана, бакпулвера, солта, черния пипер, доматената паста и няколко капки чили сос.

Хубаво се разбърква до хомогенност.

Сместа се разпределя във силиконови формички за мъфини, които се покриват/ завиват със стреч фолио. Поставят се в уред за готвене на пара и се готвят точно 25 минути. След това се изваждат от уреда и се оставят да изстинат (може и да не се чака да изстинат напълно).

Ако нямате уред за готвене на пара, изпечете рибни мезета в загрята на 180 °C фурна, докато хванат златиста коричка (тогава не ги завивайте в прозрачно фолио, може а с алуминиево или нищо. Определено стават много по-сочни, когато са на пара, трябва да отбележа.

Извадете от формичките и подредете рибните мъфини в елегантни чинийки за предястие. Капнете отгоре чили сос и украсете със свежи листенца магданоз.

Аз задължително поднасям това бързо и вкусно предястие с майонеза - идеална комбинация.

Добър апетит с моите мини рибни специалитети от мерлуза!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: