Начин на приготвяне
Мерлузата се смила на рибна кайма и се смесва с разбитото яйце, заквасената сметана, бакпулвера, солта, черния пипер, доматената паста и няколко капки чили сос.
Хубаво се разбърква до хомогенност.
Сместа се разпределя във силиконови формички за мъфини, които се покриват/ завиват със стреч фолио. Поставят се в уред за готвене на пара и се готвят точно 25 минути. След това се изваждат от уреда и се оставят да изстинат (може и да не се чака да изстинат напълно).
Ако нямате уред за готвене на пара, изпечете рибни мезета в загрята на 180 °C фурна, докато хванат златиста коричка (тогава не ги завивайте в прозрачно фолио, може а с алуминиево или нищо. Определено стават много по-сочни, когато са на пара, трябва да отбележа.
Извадете от формичките и подредете рибните мъфини в елегантни чинийки за предястие. Капнете отгоре чили сос и украсете със свежи листенца магданоз.
Аз задължително поднасям това бързо и вкусно предястие с майонеза - идеална комбинация.
Добър апетит с моите мини рибни специалитети от мерлуза!