Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Най-вкусните празнични меденки с орехи

Най-вкусните празнични меденки с орехи

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Най-вкусните празнични меденки с орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Това определено са най-вкусните празнични бисквитки Меденки с наситен орехов вкус"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • яйца - 2
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • мед - 5 с.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • За пълнежа
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • ванилия - 1 пакетче
  • масло - 80 г меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пресяваме брашното и содата заедно през цедка. След това към тях прибавяме ваниловата и обикновената захар.

Също така олиото, меда и яйцата. На края добавяме и оцета. Месим, доколкото е възможно в купата. После прехвърляме на работния плот и доомесваме.

Получава се едно леко ронливо тесто в началото. След няколко минути месене то се оправя.

Разделяме тестото на две. Оформяме директно една дълга пура от всяка част. След това си късаме малки топчета от пурата и ги оформяме кръгли. Съвсем леко ги сплескваме.

Прехвърляме оформените топчета върху тавичка с хартия за печене. Оставяме малко разстояние между всяко. Печем ги в предварително загрята фурна за 12 мин. на 190 °C.

След като изстинат, издълбаваме дупчица от долната страна на всяка меденка.

Запазваме си вътрешността в купичка.

За пълнежа загряваме млякото на котлона. В купичката с трохите от вътрешността на бисквитките добавяме орехите. Заливаме ги с млякото, докато е още горещо.

Добавяме към тях и останалите съставки и хубаво разбъркваме. Оставяме да изстине, за да се сгъсти.

Пълним меденките с пълнежа и после слепваме две една с друга.

Накрая полепваме малко орехи по краищата на слепените бисквитки.

Да ви е сладко с моите вкусни празнични бисквитки меденки и Весели празници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: