Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Лесни крекери с пармезан

Лесни крекери с пармезан

Лесни крекери с пармезан
Снимка: Росица Петрова
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Без яйца и излишни млека - натурални, хрупкави и по-полезни крекери със семена"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • брашно от лимец - 1 ч.ч. пълнозърнесто
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • пармезан - 40 г фино настърган
  • розмарин - 1 стръкче пресен
  • провансалски подправки - 1 ч.л. микс
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • семена - 3 с.л. микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа всички сухи съставки (двата вида брашно, сол, бакпулвер, подправки и пармезан) и разбъркайте.

Пармезана може да замените с кашкавал, но трябва да е настърган на най-ситното ренде.

Прибавете олиото и водата.

Разбъркайте съставките с дървена лъжица, след което омесете тестото с ръце.

Не е необходимо дълго месене, само колкото да се оформи топка тесто.

Разточете тестото върху лист хартия за печене на тънка кора с дебелина 0.5 см.

Поръсете със микс от семена и минете отново с точилката, за да залепнат семената за тестото.

С остър нож или с нож за рязане на пица нарежете тестото на малки триъгълници или на дълги пръчици. Може разбира се да се изреждат и с формички.

За да се получи правилен правоъгълник изразях краищата на лимецовото тестото.

От изрезките оформих малки топчета, които сплесках между дланите си и се получиха малки солени бисквитки.

Преместих крекерите заедно с хартията направо върху решетката на фурната и сложих да се пекат в предварително загрята фурна на 200 °C за около 20 минути, докато леко порозовеят лесните крекери с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: