Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест Хляб»Пълнозърнест хляб с бадемово мляко в хлебопекарна

Пълнозърнест хляб с бадемово мляко в хлебопекарна

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5216k1k3k5
Пълнозърнест хляб с бадемово мляко в хлебопекарна
Снимка: Людмила
1 / 4
04/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Чудесен се получи, доволна съм много от този пълнозърнест хляб с бадемово мляко в хлебопекарна. Представете си филийка, намазана с масло..."

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г бяло
  • пълнозърнесто брашно - 250 г
  • бадемово мляко - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л., моето е слънчогледово
  • суха мая - 7 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадих формата на хлебопекарната, измих и избърсах. Поставих куките, бъркалки, фиксирах здраво.

Сложих съставките, като започнах с течните, а именно 300 мл бадемово или друго мляко, домашно приготвено е моето, чаена лъжичка сол, 1 супена лъжица масло, слънчогледово, след това добавих две брашна в равни части, бяло тип 500 и пълнозърнесто тип 1850, като общото количество е 500 г., най-накрая сложих 7 г суха мая. Захар не съм слагала, защото в бадемовото мляко има мед.

Сложих формата в хлебопекарната, затворих капака и стартирах на програма 2, избрах степен на препичане, средна, следва избиране теглото на хляба в хлебопекарна, в случая 1 кг.

Зададох начало на работен цикъл. След втория сигнал за махане на бъркалките извадих тестото, което видимо беше чудесно, и го оформих леко на хлебче. Върнах го в кошницата вече без куки. И оставих да приключи програмата за пълнозърнест хляб.

След това обърнах кошницата и с помощта на дървена лъжица извадих хляба и оставих да изстине върху скара.

Чудесен се получи, доволна съм много от този пълнозърнест хляб с бадемово мляко в хлебопекарна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: