Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Зеленчуков пастет със сирене и самардала

Зеленчуков пастет със сирене и самардала

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Зеленчуков пастет със сирене и самардала
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Може да сервирате зеленчуков пастет със сирене и самардала, докато е леко топъл и с препечени филийки пълнозърнест хляб."

Необходими Продукти

  • моркови - 130 г
  • карфиол - 100 г
  • лук - 60 - 70 г
  • чесън - 1 голяма скилидка
  • лимонов сок - 20 мл
  • масло - 30 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • нахут - 200 г (сварен, от консерва)
  • овче сирене - 50 г
  • самардала - 1 ч.л. + за поръсване
  • мед - 13 г
  • кимион - 3 щипки
  • черен пипер - 3 щипки
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете всички зеленчуци и ги нарежете на малки парченца.

Загрейте тиган с маслото и зехтина и гответе лука, морковите, карфиола и чесъна, докато омекнат. Добавете солта, кимиона, самардалата, черния пипер и меда.

Отцедете нахута от течността в консервата. Измийте го добре в гевгир под течаща вода, след това отцедете и сложете при всичко останало заедно със сиренето.

Пасирайте продуктите или ги сложете в каната на блендер, за да станат на фин зеленчуков пастет.

Може да сервирате зеленчуков пастет със сирене и самардала, докато е леко топъл и с препечени филийки пълнозърнест хляб.

Другият вариант е да приберете в хладилник и да оставите да стегне.

* Съвет: Ако пастетът ви се е получил прекалено гъст, сипете 40 мл вода и блендирайте отново.

Вкусен и здравословен зеленчуков пастет!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: