Начин на приготвяне
Хубаво е шаранът, който избираме, да бъде пресен.
Нужно е да нарежем шарана на отделни порции, които след това осоляваме добре.
Оставяме настрана и приготвяме маринатата за рибата.
Подготвих най-здравословната и опростена марината – сол и прясно изцеден лимонов сок, които поставяме в дълбок и широк съд.
Отделните парчета ги поставяме в нея и оставяме да престоят за около 20 минути, докато се овкусят добре.
След като са се мариновали порциите шаран, разтопяваме маслото и загряваме добре на котлона.
Оставяме да се загрее добре, защото ако не е достатъчно гореща, рибата ще започне да се накъсва.
Поставяме всяко едно парче и пържим рибата до желания резултат.
Пърженият шаран с масло и лимон е готов.
Коментари