Мусака с кайма и чубрица
Musaka sa mlevenim mesom i čubrom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Мусака»Мусака с кайма и чубрица

Мусака с кайма и чубрица

ОлиОли
Новак
2322027277
Мусака с кайма и чубрица
Снимка: Анонимен
1 / 3ВИДЕО
08/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Най-вкусната мусака е с чубрица и кайма!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • кайма - 1/2 кг
  • чесън - 3 ск.
  • лук - 2 гл.
  • олио - 6 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • кимион - 1 щ.
  • черен пипер - 1 щ.
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л. пушен
  • телешки бульон - 2 куб.
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите за мусаката, чесъна и лука на малки кубчета.

Запържете лука, чесъна и каймата, като добавите солта, кимион, черен пипер, чубрица, пушен червен пипер, кубче телешки бульон и разбъркайте.

Намажете тавата с малко олио, сложете нарязаните картофи, овкусената кайма, още един телешки бульон и сложете в тавата вода, колкото да покрие продуктите.

Сложете брашно в сух тиган и бъркайте, докато стане златисто.

За заливката разбъркайте две яйца с кисело мляко и брашното. Разпределете заливката в тавата.

Печете мусаката 45 мин. на 220°C в предварително загрята фурна. Бон Апети!

Мусаката с кайма и чубрица може да се сервира с млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: