Начин на приготвяне
За пюрето от тиква обелваме и нарязваме на кубчета тиквата.
Слагаме в тава с хартия за печене и поръсваме със захар и малко олио. Печем за 40 минути на 180 градуса. Слагаме в блендер и блендираме до консистенция на пюре.
Всички продукти трябва да са на стайна температура. Разбиваме яйцата със захарта и след това добаавяме омекналото масло. Няма проблем, ако останат малки парченца масло.
Прибавяме портокаловите корички, сока от мандарина, пюрето от тиква и продължаваме да бъркаме с миксера.
В отделна купа разбъркваме сухите съставки и постепенно ги добавяме към яйчената смес.
Оформяме с лъжичка от сместа сладките и печем за 8-9 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса (до златиста коричка).
Сладките от тиква с вкус на Коледа са готови.
В сезона на тиквата опитайте непременно нашите кремчета с тиква или този вкусен тиквен пай.