Начин на приготвяне
Накисваме хляба във вода и изстискваме, така че да остане само натрошен мокър хляб. Режем лука на ситно.
Използваме сух кромид лук. Каймата слагаме в купа, добавяме сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, вадата, хляба който накиснахме, лука. Омесваме я добре.
Разделяме на 8 части - топки. Нарязваме слайдовете кашкавал на кубченца.
Разстиламе топката кайма на дланта си и посредата слагаме от кашкавала. Оформяме на топка.
Овалваме в разбито яйце с прясно мляко и после в галета Панко – едри трохи хляб.
Поставяме кюфтета в кошницата на фрайер и печем за 13 мин, печена, на функция картофки.
Като станат готови, вадим и хапваме.
Запичат се добре, като разрежем с нож кюфтето, вътре е сочно и кашкавал леко размекнат.
Здравословни кюфтета с кашкавал във фрайер на горещ въздух без мазнина.