Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Баница бюрек от Добруджа

Баница бюрек от Добруджа

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Баница бюрек от Добруджа
Снимка: Veselina
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Хапваме с айран баница бюрек от Добруджа. Чудна закуска!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • сирене - 300 г
  • масло - 1 от 125 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - 100 мл
  • сода за хляб - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме сиренето. Размекваме до течно маслото.

В купа слагаме киселото мляко и содата да шупне.

Добавяме 1 яйце и сиренето и объркваме. Това не е плънката.

В тава правоъгълна на дъното мажем с четка от олиото.

Слагаме една кора, мажем с олио, пак кора и така 4 кори една върху друга. Нанасяме от плънката. Слагаме 1 кора.

Мажем с олио, пак кора, пак мажем с олио и така 4 кори пак.

Така, докато свършат всички продуктите за наложената баница.

Завършваме с 1 кора. Режем баницата на квадрати с остър нож внимателно. Разбиваме в друга купа прясното мляко, 3 бр. от яйцата и маслото.

С лъжица изливаме в процепите на парчетата квадрати, които нарязахме, после и отгоре разпределяме.

Печем бюрека 45-50 минути задължително в загрята фурна на 180 °C.

Хапваме с айран баница бюрек от Добруджа.

Чудна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: