Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Сицилианска супа от мерлуза

Сицилианска супа от мерлуза

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сицилианска супа от мерлуза2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Престъпно вкусна супа от мерлуза, рецептата за която нямаме търпение да споделим с всички приятели"

Необходими Продукти

  • мерлуза - 700 г филе
  • лук - 2 глави
  • домати - 500 г
  • брашно - 50 г
  • олио - 100 мл
  • люти чушки - 2 - 3 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • орехи - 50 г
  • мащерка - 1 щипка
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • лимонов сок - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата се слага олиото и към него се прибавят дребно нарязаният лук, чесънът на парченца и половината от доматите, нарязани на кубчета.

Всичко се задушава до омекване на лука и сгъстяване на доматите. Добавя се брашното и щом се позапържи, се разрежда с топла вода. След като кипне, в бульона се слагат останалите нарязани на едри кубчета домати, счуканите орехи и нарязаната на порции риба.

След като ври 15-20 минути, се подправя с дребно нарязания магданоз, мащерката, солта, черния пипер и лимоновия сок. Готовата супа се сервира, гарнирана с лютите чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: