Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Градинарска яхния със свинско

Градинарска яхния със свинско

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Градинарска яхния със свинско3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Поднесете домашен хляб към яхнията и се насладете на ястието, докато е още топло."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • патладжани - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • зелен фасул - 400 г
  • лук - 1 гл.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чер пипер - зърна
  • дафинов лист
  • целина - 1/2 гл.
  • червени домати - 1
  • чубрица - на вкус
  • джоджен - по желание
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Градинарска яхния със свинско, приготвена по рецепта на баба.

Месото се задушава в тенджера с олио и се слагат нарязаните лук, патладжан (предварително измит, след като е престоял нарязан и посолен десетина минути) чушките, зеления фасул, морковите на кръгчета, чубрица.

Бъркаме и добавяме сол на вкус, черен и червен пипер, целина, нарязани картофите, лъжица брашно.

Заливаме всичко с вода до желаната гъстота, слагаме подправки и варим яхнията със свинско до готовност.

Чудесна яхния за хапване с люти чушки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Яхнийката е класика, една вкусна Класика!
10.01.2023 22:08
1