Полят лапад

ВаняВаня
Новак
5329329570
Полят лапад1 / 2
11/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6-8
"Взимате свеж лапад, поливате и .... изяждате го - толкова е лесно"

Необходими Продукти

  • лапад - 500 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • ориз - 2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • олио - 1 к. ч. за пържене
  • сол
  • кисело мляко - 1 кофичка (може и повече)
  • чесън - 2 - 3 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете на котлона гореща вода. Попарете лапада за 2- 3 минути и го изцедете.

В дълбок съд запържете лука и добавете лапада. О вкусете със сол, чубрица и черен пипер. Запържете за 5 мин. и добавете ориза. Разбъркайте и долейте 6 ч. ч. вода. Изсипете в тава и печете за 25 мин. на 220 градуса.

Извадете и оставете да се охлади. Смесете киселото мляко с чесъна и щипка сол и покрийте готовия лапад. В олио запържете за секунди червения пипер и поръсете с лъжица върху млякото.

Пожелание украсете със стръкче магданоз и маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Скоро пак го правих и относно спора по-долу- сложих и чубрица, и джоджен и стана много вкусно. Обаче с 1 1/2 ч.ч. ориз стана гъстичко, така че според мен с 1 ч.ч. ориз ще е по-сочно. Водата нека си остане същото количество. Въпреки че доливах вода, ориза постоянно си я поемаше и стана даже малко сухо накрая. Аз лично като правя пак рецептата, ще сложа 1 ч.ч. ориз с 5-6 ч.ч. вода. Киселото мляко беше около 1 1/2-2 кофички. Чудесна рецепта :)
11.11.2014 10:15
1
а
а
не се слага чубрица а джоджан
20.04.2014 19:15
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Много вкусна манджичка :) Аз сложих няколко скилидки стар чесън и повечко кисело мляко. Напомня на яйца по панагюрски, които обожавам. Препоръчвам рецептата!
18.04.2014 16:39
2