Начин на приготвяне
Почистете и нарежете на парченца всички зеленчуци. Залейте със 700 мл вода, посолете и варете 25-30 минути под капак.
Сложете маслото и черния пипер и пасирайте до гладък зеленчуков крем. Ако е прекалено гъст, го разредете с малко вода.
Запечете ядките и сусама на сух тиган поотделно.
Хамонът иберико нарежете на ситни кубчета. Ако ви е трудно да намерите Иберико, ползвайте Серано, но тъй като е по-мек и не толкова зрял, запечете на тиган парченцата.
Сервирайте готовата зеленчукова кремсупа, като поръсите всяка порция със запечените семена и ядки+ маковото семе и ароматния хамон.
Добър апетит със зеленчуковата кремсупа с хамон!