Начин на приготвяне
Изсипваме 2 ч.ч. топла водичка в голяма купа, разтваряме маята, като леко разбъркваме около 1 мин, добавяме захарта, изчакваме 5 мин да престои.
Добавяме сол и пресяваме брашното, разбърквайки с дървена лопатка, докато сместа не стане толкова гъста, че да изисква месене с ръце. Месим около 5-6 минути тестото, намазваме го с олио и оставяме в купата, покриваме купата с хавлиена кърпа и изчакваме 30 мин.
През това време загряваме фурната на 180 градуса.
След като престои 30 мин, разточваме тестото и поръсваме с натрошеното сирене равномерно по цялата повърхност. Навиваме на руло и режем на 8 равномерни части. Получават се завити шайбички, оформяме ги с ръка и ги редим в намазаната с олио тава. След като наредим питката в тавата, намазваме с жълтък, поръсваме със семена и вкарваме във фурната. Печем до златисто-кафеникав оттенък.
Проверяваме с клечка за зъби дали е изпечено, ако клечката е суха - нашата питка е готова.
Ако е мокра, но питката е придобила вече златист цвят отгоре, просто намалете фурната на 160 градуса и вкарайте за още 10-тина минути.
Успех :)