Начин на приготвяне
Смесете продуктите за мариноване на пилешкото.
Наредете пилешките пържоли в дълбок съд и ги залейте с маринатата.
Оставете пържолите да се мариноват за около час.
Наредете пържолите в тава, налейте част от бульона и завийте тавата с алуминиево фолио.
Изпечете пържолите в загрята фурна до 200 °C за около 30 минути.
Отстранете фолиото и допечете до златист загар.
Почистете и нарежете гъбите на филийки.
Задушете ги до готовност в олиото.
Препечете брашното, прибавете го към гъбите при енергично бъркане.
На тънка струйка прибавяйте и бульона, като бъркате до сгъстяване, и внимавате да не образувате бучки гъбеният сос.
Поднесете неустоимите пилешки пържоли с гъбен сос и подходяща гарнитура - моята е картофено пюре и парче лимон върху зелено листо от маруля.
Да ви е сладко!