Гъбена крем супа

МарияМарияНовак
04/05/2009
"Кадифено нежна гъбена супа, която гали небцето!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо82 632
  • Преглеждания за месеца2286
  • Преглеждания за седмицата475
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на не много едри парчета, за да могат да се пасират. Сварете картофите и морковите. Малко преди да се сварят, добавете гъбите, нарязани на ситно.

Когато гъбите се сварят, свалете от огъня и пасирайте, като разредите с бульона в който са сварени зеленчуците. Сложете пак на котлона и намалете огъня до умерен, като разбърквате често.

След 10 минути добавете копъра, целината и черния пипер, а след още 2-3 минути свалете от огъня.

Супата може да се сервира с препечени филийки или крутони. Може също да се консумира студена. Може да се изпозлва и като сос към печено месо

Рейтинг

5 12
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
07.11.2019 22:37
Много ми допада като идея, и ми харесва, че е веган и ще е подходяща за коледните християнски пости
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
04.05.2016 14:24
явно слагам малко вода и ми става като каша по-скоро...
0
1
Анелия Терзиева
Точно така я харесвам.Много вкусна!
0
0