Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги нарежете на не много едри парчета, за да могат да се пасират. Сварете картофите и морковите. Малко преди да се сварят, добавете гъбите, нарязани на ситно.
Когато гъбите се сварят, свалете от огъня и пасирайте, като разредите с бульона в който са сварени зеленчуците. Сложете пак на котлона и намалете огъня до умерен, като разбърквате често.
След 10 минути добавете копъра, целината и черния пипер, а след още 2-3 минути свалете от огъня.
Крем супата от гъби може да се сервира с препечени филийки или крутони. Може също да се консумира студена. Може да се изпозлва и като сос към печено месо
Ако гъбената крем супа ти харесва, опитай и другите ни предложения за крем супи като тази вкусна картофена крем супа или крем супата с броколи.
Коментари