Начин на приготвяне
Бананите е хубаво да са презрели или добре узрели.
В чиния се намачкват с вилица до получаване на пюре.
В купа се разбиват яйцата с кафявата захар с помощта на миксер. Добавя се разтопеното кокосово масло и банановото пюре. Бадемите се смилат на брашно.
В друга купа се поставя брашното, какаото, бакпулвера, ванилията и смлените бадеми.
Сухите съставки се прибавят към течните и се бърка с вилица до еднородна смес.
Шоколадът се нарязва на ситни парчета. Половината се поставя в сместа и се разбърква.
Подходяща форма за печене се намазва от всички страни с кокосово масло и се набрашнява.
Изсипва се сместа и се разпределя равномерно, върху нея се поставят парчетата от останалата половина от черния шоколад с лешници и бананът, който е оставен за украса, се нарязва на колелца си се поставя равномерно на целия шоколадов сладкиш.
Пече се 175 градуса за около 50 минути.
Банановият кейк с шоколад и лешници е готов.