Начин на приготвяне
Сварете яйцата за плънката и ги обелете, нарежете киселите краставички и кашкавала на ситно.
Докато варите яйцата, може да омесите каймата с описаните продукти. Аз лично, първо, подготвям каймата, за да престои, като лука задължително го минавам на блендер.
Измитият и почистен ориз се изсипва в тава с ширина 40-50 см и се овкусява на сол по вкус, като се добавя вода, олио и щипка смлян черен пипер.
С мокри ръце от каймата се отделят топки колкото шепа и се разплескват по цялата длан, поръсва се с кисели краставички, кашкавал и се поставя яйцето, като всичко това се завива с каймата плътно. Получават се малки рула Стефани.
Всички получени Данчети/топки /се редят в тавата с овкусения ориз.
Пекат се големите кюфтета в предварително загрята фурна на 250 °C до готовност на каймата и ориза.