gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Милинки»Домашни селски милинки

Домашни селски милинки

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2181k2901k6
Домашни селски милинки
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 3
16/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"След като изпечете тези милинки, ще усетите магия в кухнята..."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира в хладкото прясно мляко със захарта и оставяме да втаса.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто за милинки, което се оставя на топло да удвои обема си.

Късат се парченца с тегло 40 г, като всяко едно се намазва с олио, нареждат се в тавичка едно до друго, докато се напълни тавата.

Отгоре се поръсва с натрошено сирене и оставяме да почине за 20 минути.

На слаб огън се смесва маслото заедно с галетата и щипка сол, докато маслото се разтопи.

Намазваме отгоре милинките.

Печем в предварително загрята фурна на 200 °C до зачервяване на домашните селски милинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: