Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Сачове»Пица на домашна пещ

Пица на домашна пещ

МикаМика
Новак
2823242106
Пица на домашна пещ
Снимка: Мика
2 / 3
16/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
132 мин.
Порции
4
"Цели две сочни пици, изпечени на домашна пещ или сач а капак - непременно се снабдете с този уред."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1.100 кг
  • суха мая - 1 пак.
  • кисело мляко - 1 бр.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • За плънката
  • вегетариана
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • пипер - 1 бр.
  • гъби - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко се разбива содата да се погаси, а маята се размива в леко затоплено прясно мляко със захарта и солта.

В дълбок съд пресяваме киселото мляко, разбитите яйца с олио и шупналата мая.

Добавяме постепенно брашно и се меси.

Готовото тесто изваждаме на плот и месим до получаване на меко тесто.

Готовото тесто оставяме да втаса. След като втаса, разточваме тънък блат с размера на пещта.

Намазваме сача с олио поставяме блата и гарнираме с продуктите, затваряме с капака.

Първата домашна пица поставяме в студена фурна и печем на 250 °C за 40 минути.

Втората пица на домашна пещ печем отново затворена вече в загрята фурна защото домашната пещ е загрята за 12 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дар Ко
Дар Ко
Браво! Много хубава рецепта
16.01.2023 19:54
1