Джолан в тенджера под налягане

MarianaMariana
Джедай
561
824
2k
Джолан в тенджера под налягане1 / 2
17/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви100 мин.
Общо120 мин.
Порции4
"Надали сте опитвали по-крехък джолан Бон Апети!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Изберете два средно големи свински джолана. Изплакнете ги със студена вода и ги сложете в по-дълбока тенджера под налягане. Добавете ситно нарязания лук, целите скилидки чесън, моркови и необелените картофи.

Продуктите се заливат с бяло вино и зехтин, добавят се подправките и се сипва вода, така че да ги покрие. Тенджерата се затваря и ястието се вари 1 час на умерен огън (след като съсне).

Сварените джолани се прехвърлят в подходяща дълбока тава. Картофите се обелват, нарязват и добавят към месото. Останалите продукти се пасират и с получения сос се заливат джоланите и картофите.

Ястието се запича около 30-35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Рейтинг

5 6
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: