Доматена супа с босилек

22/04/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
"Домати и босилек - магнетична комбинация от вкусове, които се допълват "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 041
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и маслото заедно в тенджера. Прибавете вътре нарязания лук и го изпържете за около 5 минути, като разбърквате често, докато лукът омекне. Отстранете го от огъня преди да стане кафяв на цвят.

Изсипете нарязаните домати в тенджерата. Прибавете чесъна и налейте пилешкия бульон, бялото вино и доматеното пюре. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете супата да се вари.

След като заври, намалете температурата и оставете да къкри около 20 минути. Похлупете наполовина, така че да може да разбърквате от време на време. Прибавете босилека и пасирайте супата. След това я прецедете в чиста тенджера.

Сипете вътре сметаната и сложете отново да се вари, но внимавайте супата да не започне да кипи. Ако се наложи сипете още малко бульон. След това я свалете от огъня и разпределете на порции. Сервирайте така приготвената супа, гарнирана с листа босилек.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена Асенова
Само не ми е ясно как се стърже босилек?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв