Начин на приготвяне
Започва се с приготвяне на бульона.
Лукът се нарязва на полумесеци, а чесънът се наситнява. Китайското зеле се нарязва на ленти, разделено на бяла и зелена част. Гъбите се нарязват на филийки.
В сгорещено олио се запържва лукът със щипка сол около 2-3 минути. Когато поомекне, се добавя чесънът и щипка джинджифил. Оставя се още 2-3 минути.
След това се добавят соевият сос, оризовият оцет, мисо пастата, размита в няколко лъжици топла вода, и карамфилът. Оставя се на по-слаб огън за 2-3 минути, докато част от течността изври.
Добавят се гъбите и бялата част от зелето. Задушават се за 3-4 минути, докато поомекнат.
Прибавя се лютата паста и медът към течността при зеленчуците и се разбърква да се смеси добре. Добавят се натрошените бульончета и се налива вода. Като заври, се намаля котлонът и се оставя да се готви 7-10 минути.
След като мине времето за бульона, се добавят и зелените части от зелето, опитва се на сол и ако всичко е наред, се изключва котлонът.
За приготвянето на зеленчуците лукът се нарязва на полумесеци, чушката и зелето на ленти, а броколите - разделени на розички.
В сгорещено олио се запържва лукът около 1-2 минути. След това тофуто и се запържва внимателно 2-4 минути, като се внимава да не се натроши при разбъркване. Когато започне да се запържва по някои от страните, се налива соевият сос.
Тогава се добавя зелето, чушката и броколите. Готвят се 5-7 минути, докато поомекнат.
През това време нудълс се сваряват според инструкциите на опаковката. След това се отцеждат и се разбъркват с 1 с.л. сусамово олио, за да не залепват. Оставят се настрана.
Накрая зеленчуците се овкусяват с чесъна на прах и след последно разбъркване може да се свали от котлона, ако са достатъчно омекнали, но не прекалено меки.
За всяка порция оризови нудълс се слага част от пастата, налива се от бульона със зелето и гъбите и се добавя отгоре част от зеленчуците с тофу.
Може да се поръсят оризови нудълс в бульон със зеленчуции тофу с нарязан зелен лук и сусамово семе.