Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кайма за вкусни пържени кюфтета

Кайма за вкусни пържени кюфтета

MiroslavaMiroslava
Новак
1512
Кайма за вкусни пържени кюфтета1 / 3
24/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
23 бр.

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг свинска
  • лук - 2 - 3 глави (зависи от големината)
  • чесън - 1 стрък пресен
  • магданоз - 2 връзки
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 4 филии
  • кимион - 1 с.л.
  • чубрица - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филиите хляб във вода без корите. Сложете каймата в удобен за вас съд. Поръсете я със сол и черен пипер, след това и с кимиона и чубрицата и я пообъркайте.

Нарежете магданоза и чесъна на ситно и ги объркайте заедно в купичка. След това нарежете и лука на кубчета. Прибавяйте малко по малко лука в каймата, като едновременно я бъркате, за да ви е по-лесно.

След като сложите всичкия лук, добавете магданоза и чесъна и я объркайте отново, за да се смесят хубаво всички неща. Изцедете хляба хубаво с ръце и го добавете към каймата.

Добавете и яйцето, объркайте каймата, оформете кюфтетата, оваляйте ги в брашно и ги изпържете. И сте готови.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

manolo
manolo
Абе престанете с тая чубрица! Това не е готварска подправка!!!!
02.02.2015 14:23
1
11
1
Покажи всички подкоментари