Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с мая

Хляб с мая

д-р Ланговд-р Лангов
Новак
165
Хляб с мая
Снимка: д-р Лангов
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6
"Ако си мислите, че сте опитвали селски хляб, то помислете пак - този тук е шампион по мека средичка и хрупкава кора"

Необходими Продукти

  • пшеничено брашно - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио/мазнина - 80 г
  • захар - 1 ч.л.
  • прясно мляко (хладко) - 200 или 250 мл
  • мая суха - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме всичко в планетарен миксер и месим десетина минути с куката за месене.

Преместваме тестото с найлонов набрашнен плик за час да втаса.

Размесваме пак и оформяме в продълговат и сплескан селски хляб.

Печем белия хляб на хартия за печене в продълговата плитка тава около 50 мин на 180°С.

Проверяваме с дълга, кръгла, дървена клечка за шишче дали не полепва тесто по дървото.

След изваждане увиваме хляба с мая в памучен месал за 10 мин да отпочине и омекне.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: