Начин на приготвяне
В тенджера под налягане поставяме всички продукти описани по-горе.
Сипваме вода, за да се покрият продуктите заедно със свинския език, и поставяме на котлона да ври за 35 минути.
Времето за готвене на езика зависи от размера.
След като е готов, изплакваме със студена вода, за да премахнем кожата.
Подсушаваме езика, като го попиваме с хартиени кърпи или го оставяме да изсъхне на въздух.
Можем да си подправим езика със сол и черен пипер преди пушене, въпреки че саламурата вече е подправена.
На всеки език с помощта на игла прекарваме конец, след което окачаме езиците да се пушат.
Температурата на пушача трябва да бъде 200 градуса.
При студено пушене температурата трябва да е 80 градуса.
Ако използваме по-висока температура, може да се наложи да добавиме масло към езика.
Всеки език обръщаме на всеки 30 минути.
След като е готов пушеният свински език, го нарязваме на тънко и го поръсваме пожелание със сминдух.