Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Запеканки»Руска рибна солянка - запечена

Руска рибна солянка - запечена

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Руска рибна солянка - запечена1 / 2
25/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Класическа рецепта за истински ценители на доброто пиене и още по-доброто мезене ! Вие от кои сте?"

Необходими Продукти

  • риба - 500 г филе
  • зеле - 1 глава
  • масло - 3 с.л.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • маслини - 100 г
  • галета - 2 с.л.
  • кашкавал - 2 с.л. (настърган)
  • лимони - 1 бр.
  • за соса
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ивици и се задушава с маслото и малко вода до омекване. Приготвя се сосът, като се нарязва лукът на ситно и се запържва в олиото. Добавя се доматеното пюре, захарта, солта, черният пипер и брашното и всичко се запържва 5 минути.

Рибата се нарязва на парчета и се слага в тавичка, намазана с олио, заедно с киселите краставички. Продуктите се заливат до половината с вряла вода, долавят се маслините и след като водата закипи, се оставя да се пече още 5 минути и се вади.

В дълбока тава се слага половината от зелето, отгоре се нарежда рибата с краставичките и соса от печенето, а отгоре - останалото зеле. Отгоре се поръсва с кашкавал и галета, пръска се с малко мазнина и се пече на 200 градуса до златисто. Украсява се с лимонови резени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: