Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Филе от мерлуза с винен сос

Филе от мерлуза с винен сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Филе от мерлуза с винен сос1 / 2
04/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • мерлуза - 600 г филе
  • чесън - 1 глава
  • бяло вино - 150 мл
  • олио - 80 мл
  • сол - ½ ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Филето се измива добре, посолява се и се нарежда в тавичка с кожата надолу.

2. Прибавят се едро нарязаният чесън, дафиновите листа, лимонът, черният пипер, олиото, виното и 1 чаена чаша вода. Тавичката се разклаща, за да се смесят добре всички продукти, и се поставя в загрята фурна.

3. Пече се 10-15 минути, обръща се и се пече още десетина минути. Филето се поднася както топло, така и студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: